METSÄSIENIRISOTTO
Oliiviöljyä
4dl Risottoriisiä
Reilusti metsäsieniä
2kpl Sipuli
2dl Valkoviiniä
Vahvaa kasvis- tai sienilientä
Noin kourallinen parmesanraastetta
2dl Kuohukermaa vaahdotettuna
100g Kanttarellituorejuustoa
Kuumenna oliiviöljy ja lisää riisit paistokasariin tai kattilaan.
Kuullota riisit läpikuultaviksi ja paista samalla sienet sekä sipuli.
Kaada riisin sekaan osa sipuli-sienipaistoksesta, valkoviini sekä loraus
vahvaa lientä. Lisää lientä pikkuhiljaa nesteen haihtuessa kunnes
risotto on kypsää. Lopuksi sekoita loput sipuli-sienipaistoksesta,
parmesanraaste, kanttarellituorejuusto ja kermavaahto joukkoon.
Koristele annos haluamallasi tavalla. Itse olisin halunnut
parmesanlastuja ja rucolaa. Niitä ei kuitenkaan ollut ja näin ollen
tyydyin kevätsipuliin.
----------------------------------------------------------------------------------------
MUSTIKKARAHKA
200g Maitorahka
100g Mustikoita soseutettuna
Sokeria
Kokonaisia mustikoita
Tämä on resepti, joka onnistuu vaikka lapselta. Muussaa noin 100g
mustikoita ja makeuta oman mielesi mukaan sokerilla. Lisää soseen
joukkoon maitorahka ja sekoita. Itse olen sen verran herkkuperse, että
tämä on minulle yhden hengen annos ja kaadoin koko seoksen kerralla
lautaselle. Lopuksi vielä laitoin reilusti mustikoita päälle. Hyvä että
edes koko rahkaa näkyi mustikoiden alta.
Kommentit
Lähetä kommentti