Metsäsienirisotto & Mustikkarahka

METSÄSIENIRISOTTO
Oliiviöljyä
4dl Risottoriisiä
Reilusti metsäsieniä
2kpl Sipuli
2dl Valkoviiniä
Vahvaa kasvis- tai sienilientä
Noin kourallinen parmesanraastetta
2dl Kuohukermaa vaahdotettuna
100g Kanttarellituorejuustoa
Kuumenna oliiviöljy ja lisää riisit paistokasariin tai kattilaan. Kuullota riisit läpikuultaviksi ja paista samalla sienet sekä sipuli. Kaada riisin sekaan osa sipuli-sienipaistoksesta, valkoviini sekä loraus vahvaa lientä. Lisää lientä pikkuhiljaa nesteen haihtuessa kunnes risotto on kypsää. Lopuksi sekoita loput sipuli-sienipaistoksesta, parmesanraaste, kanttarellituorejuusto ja kermavaahto joukkoon.
Koristele annos haluamallasi tavalla. Itse olisin halunnut parmesanlastuja ja rucolaa. Niitä ei kuitenkaan ollut ja näin ollen tyydyin kevätsipuliin.
----------------------------------------------------------------------------------------
MUSTIKKARAHKA
200g Maitorahka
100g Mustikoita soseutettuna
Sokeria
Kokonaisia mustikoita
Tämä on resepti, joka onnistuu vaikka lapselta. Muussaa noin 100g mustikoita ja makeuta oman mielesi mukaan sokerilla. Lisää soseen joukkoon maitorahka ja sekoita. Itse olen sen verran herkkuperse, että tämä on minulle yhden hengen annos ja kaadoin koko seoksen kerralla lautaselle. Lopuksi vielä laitoin reilusti mustikoita päälle. Hyvä että edes koko rahkaa näkyi mustikoiden alta.

Kommentit